Web Analytics Made Easy - Statcounter

شکست آنهم در این شرایط آزارهنده است، اما تفاوت دو تیم الهلال و پرسپولیس حتما اینقدر نیست.

به گزارش "ورزش سه"، پرسپولیس با سه گل مقابل الهلال مغلوب شد و خب، شاید بازی اگر در شرایط دیگری برگزار می شد نتیجه متفاوتی رقم می خورد. در فوبال فاکتورهایی برای کسب موفقیت وجود دارد و هر کدام هر ضرایبی دارد. به عنوان مثال اگر بازی دیشب در استادیوم آزادی یا حتی در استادیوم خالی مثلا در دوحه برگزار می شد، پرسپولیس در کوران برگزاری لیگ بود و الهلال نه و یا هر دو نبودند (مثل دو ماه پیش برابر استقلال) یا پرسپولیس ستاره های خود را از دست نمی داد و چند فاکتور مهم دیگر، نتیجه متفاوتی رقم می خورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در ادامه چند تفاوت بزرگ الهلال و پرسپولیس در این مقطع را بررسی می کنیم تا متوجه شویم چرا روی اسکوربرد عدد سه برابر نام الهلال و صفر مقابل اسم پرسپولیس ثبت شد.

 

 

1-شاید جالب است بدانید شرکت "امار"، بزرگ ترین شرکت ساخت و ساز خاورمیانه با رقمی بیشتر از کل بودجه فوتبال ایران در یک سال، اسپانسری الهلال را بر عهده گرفته است. اما دو باشگاه بزرگ و پرطرفدار فوتبال ایران برای پیدا کردن یک حامی مالی مناسب به هر دری می زنند.

 

حداقل در فوتبال اروپا ژست آن را می گیرند که خواهان مبارزه با تزریق بی حساب و کتاب پول به فوتبال و مقابله به غول هایی چون پاری سن ژرمن و منچسترسیتی هستند، اما خدا را شکر در آسیا حتی چنین بحثی هم مطرح نمی شود و این یعنی نبرد نابرابر و البته غیرقانونی.

 

2- پرسپولیس نسبت به چند ماه قبل سه ستاره اصلی و ستون فقرات خود از فرق سر تا نوک پا شامل احمد نوراللهی، محمد حسین کنعانی و شهریار مغانلو را از دست داده و نسبت به یک سال قبل با رفتن بیرانوند، علیپور، شجاع، بشار و .... تقریبا دچار زلزله ای ده ریشتری شده است. به ترکیب الهلال حتی نسبت به تقابل دو سال قبل با استقلال اما نگاه کنید؛ ستاره ها ماندند و چند بازیکن تاثیرگذار و به اصلاح "بازی دربیار" نیز به ترکیب اضافه شدند.

 

3- پرسپولیس بدون هیئت مدیره، اسپانسر، مدیر عامل دائم و داشته هایی ابتدایی به مصاف رقیب قدرتمند خود رفت. ما که عادت کرده ایم، اما شاید اگر از بیرون و مثلا به عنوان یک عربستانی و هوادار الهلال به ماجرا نگاه کنید مبهوت و شگفت زده شوید. رقیب دیشب تیم مورد علاقه شما حتی ساده ترین اصول یک باشگاه را نداشته و به دنبال حذف شماست.

 

4- الهلال به وضوح نسبت به بازی دو ماه قبل برابر استقلال تیم بهتر شده بود و دلیلش هم احتمالا قرار گرفتن در شرایط مسابقه بود. در تمام دنیا لیگ های فوتبال آغاز شده و حتی کم کم به مقاطع حساس رسیده، اما ما تازه قرار است کلنگ این لیگ دست و پا شکسته را همین هفته با سلام و صلوات زمین بزنیم.

 

 

5- حتی در مسیر سفر به عربستان هم مشکل داریم. تصویر خجالت آور و رقت انگیز کادر فنی و بازیکنان پرسپلیس، خوابیده روی چمن فرودگاه امام به خودی خود گویای همه چیز است. 72 ساعت به بازی با الهلال مانده و به جای تطبیق یافتن با آب و هوا و محل برگزاری مسابقه، مجبور به استوری گذاشتن و شرح ماجرایی هستیم که تمام اعضای مدیریتی، سرپرست و مدیر امور بین الملل اگر به خیل هواداران متعصب شان بر نمی خورد، می توانند بابت آن حتی استعفا هم بدهند.

 

6- خیلی راحت شانس پذیرایی از کره جنوبی با حضور هواداران را از دست می دهیم و در جنهم ریاض با تماشای خیل طرفداران پرشور الهلال به مصاف این تیم می رویم. نمی گوییم استادیوم مملو از تماشاگر آزادی، اما قطعا اگر دیدار دیشب مثلا در استادیومی خالی در دوحه برگزار می شد نتیجه متفاوتی رقم می خورد. عرضه میزبانی گرفتن نداریم و در شرایط نابرابر مگر چند بار می شود معجزه کرد.

 

7- این لئوناردو ژاردیم همین سه چهار سال پیش خِر پپ گواردیولا و مکس آلگری را می گرفت و ما می خواهیم این سرمربی با خیل ستاره هایش را حذف کنیم. بله، اتفاق همیشه در فوتبال رخ می دهد، اما حقیقتا انصاف نیست الهلال که فصل قبل هم قربانی شیوع ویرس کرونا شد، با این تیم آماده از هر لحاظ اینقدر زود با لیگ قهرمانان وداع کند.

 

8- ترکیب الهلال مملو از بازیکنان تاثیرگذاری بود که حتی در روز بد هم می توانند سرنوشت یک مسابقه را رقم بزنند. اما حتی در لیگ ایران مهاجمی وجود ندارد که به اردوی تیم ملی خودمان هم دعوت شود. لیگ قهرمانان کارزار تک موقعیت هاست و مثلا یک مهاجم کلاس یک فوتبال شاید این یکی دو فرصت نصفه و نیمه دیشب پرسپولیس را از دست نمی داد.

 

 

9- اما نکته مهم؛ پرسپولیس بر خلاف سال های قبل از نظر جسمانی در شرایط خوبی قرار نداشت. هافبک دفاعی های ایستا و عدم داشتن راه حل مناسب برای فرار از پرس شدید روی وینگرهای تیم به خصوص مهدی ترابی، معدود راه حل های پرسپولیس برای گلزنی را هم از این تیم گرفت.

 

10- البته تعویض های پرسپولیس به عنوان مهم ترین ابراز تغییر نتیجه هم کمکی به این تیم نکرد. موارد بالا همگی درست، اما در نهایت نتیجه این دیدار در زمین چمن ورزشگاه امیر فیصل بن فهد شهر ریاض رقم خورد و در واقع یحیی گل محمدی در جنگ تاکتیکی برابر سرمربی باتجربه حریف مغلوب شد.

****

اما همه چیز هم اینقدر تیره و تار نیست. گفتیم بحث اقتصادی در فوتبال خیلی مهم است و حالا هم نقض نمی کنیم، اما این نافی اهمیت بحث "نیروی انسانی" در فوتبال نیست. خب از این حیث قطعا از عربستان بالاتریم و می توان با تکیه بر همین خصوصیت مثبت باز هم در آسیا حرفی برای گفتن داشت.

 

در سال های اخیر با استخدام سرمربیانی چون کارلوس کی روش و برانکو، با همین فوتبال در هم شکسته چند بار به فینال لیگ قهرمانان آسیا رسیده و مثلا راحت تر از عربستان و قطر راهی جام جهانی شده ایم. پس احتمال بهترین راه حل مهم برداشتن موانع غیرمنطقی در ورود سرمربیان باکفیت به فوتبال ایران و تلاش برای استفاده مستمر از آنهاست.

 

همچنین رعایت اصول اولیه مدیریتی مانند همین پرواز مناسب به ریاض و بسته نشدن پنجره های نقل و انتقالاتی می تواند به تکرار نتایج سال های اخیر کمک بکند. فراموش نکنیم با همین شرایط نیز در دو دهه اخیر بهتر از خیلی از قدرت های آسیا بوده ایم و دیشب نیز مغلوب شرایط ویژه این دیدار شدیم.

 

در همین چند سال اخیر پرسپولیس بارها السد و الدحیل، دو نماینده متمول قطر را با ژاوی و گابی و بغداد بونجاح شکست داده و بردن الهلال هم برای استقلال چندان دشوار نبوده است. علیرغم تفاوت های فاحش، کره جنوبی در 10 سال اخیر حرفی برابر تیم ملی ایران نداشته است.

 

بله، دو قطب فوتبال ایران در حدود دو ماه مغلوب الهلال شدند و این آزاردهنده است، اما در همین دیدار دیشب نیز شاید با تدارکات بهتر، داشتن مهره های تاثیرگذار و البته استفاده از تک موقعیت ها امکان کسب پیروزی وجود داشت.

 

آریا فاطمی مقدم

پرسپولیس تهران استقلال تهران

منبع: ورزش 3

کلیدواژه: پرسپولیس تهران استقلال تهران فوتبال ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.varzesh3.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ورزش 3» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۱۳۳۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

الکلاسیکوی قلابی: تکل، خطا، اعتراض و ...کات!

به گزارش ورزش سه از نبرد دو تیم پرمهره و قدرتمند سپاهان در چمن هوار ورزشگاه آزادی و جو فوق العاده ای که با حضور نزدیک به 50 هزار نفر برای یک بازی جذاب آماده شده بود و در هوایی که لذت فوتبال بازی کردن را دوچندان می کرد  یک نمایش گلادیاتورگونه با کلی اعتراض و درگیری و تکل  خشونت دیده شد و در واقع فوتبالی در کار نبود.

این بازی احتمالا از آن مسابقاتی است که شاید اگر جریان بازی را دقیق محاسبه کنند عدد حیرت انگیزی پیش روی آمارگران بازی های فوتبال باشگاهی قرار خواهد گرفت چرا که این فوتبال پر از خطا ، اعتراض و درگیری بود و بارها و بارها از جریان افتاد.

بیژن حیدری در این بازی 34 بار به نشانه خطا سوت زد؛ 20 تا علیه سپاهان و 14 بازی علبه پرسپولیس .او از کارت زردش زیاد استفاده نکرد اما دو تا قرمز داد  و بارها سعی داشت با لبخند یا حتی تشر بازیکنان را متقاعد  کند که تصمیماتش درست بوده است.حیدری هم با سوت های متعدد نقش پررنگی در تخریب جریان این بازی داشت چرا که به قصد مدیریت بازی از هیچ برخوردی نمی گذشت و سوت می زد.

با این وجود بیشتر از آنچه  تیم داوری مقصر باشد بازیکنان و کادر فنی دو تیم مقصر بودند که با آن یال و کوپال و آن توانمندی چنین فوتبالی ارائه کردند که  فقط دو شوت داخل چاچوب داشت ( سهم هر تیم یک شوت) و دروازه بان‌ها راحت ترین بازیکنان میدان بودند!این اتفاق در حالی رخ داد که شهریار مغانلو و رضا اسدی دو گلزن برتر لیگ در ترکیب سپاهان به میدان رفتند و این سوی میدان بازیکنانی مثل عالیشاه ، ترابی و اورونوف حاضر بودند که انگار تمام خلاقیت شان از آنها گرفته شده بود و خیلی سخت از دام مدافعان حریف آزاد می شدند.

سپاهان و پرسپولیس در فصول اخیر به لحاظ سبک بازی مالکانه و  پویا مبتنی بر متد پیشرفته فوتبال روز دنیا سطح خود را از سایر تیم های لیگ برتر جدا کرده اند اما در این مسابقه  انگار فوتبال از حافظه بازیکنان دور شده بود و تکل ، خشونت ، درگیری و اعتراض جایش را گرفته بود.

این مسابقه سال هاست به به الکلاسیکوی فوتبال ایران مشهور شده اما درر تاریخ الکلاسیکو کمتر مسابقه ای پیدا می کنید یا هرگز پیدا نخواهید کرد که 34 خطا داشته و فقط دو شوت به دروازه ها زده شده باشد.

واقعیت اینکه این فوتبال  با این همه ستاره درون زمین در شان دو تیم قدرتمند لیگ نبود و با اینکه می توان در آن رد پای بسیاری از جزئیات تاکتیکی را پیدا کرد اما تاکتیک‌ها بیشتر در جهت خنثی کردن حریف به کار گرفته شده بود و خبری از فوتبال کنش گرا نبود و  فقط واکنشی دنبال می شد.

محمد قراگزلو

دیگر خبرها

  • جسد مارادونا را از قبر بیرون می‌کشند + جزئیات | دست از سر مرده مارادونا هم بر نمی‌دارند!
  • رونالدو به دنبال عقب انداختن جشن قهرمانی الهلال!
  • علیپور در بازی 6 امتیازی بیرون رفت
  • ترکیب الهلال برای نزدیک شدن به قهرمانی
  • وضعیت میدان در جنگ شناختی را رسانه‌ها و روایت‌ها تعیین می‌کنند
  • کنایه سرمربی تیم رونالدو به الهلالی‌ها
  • نیمار خبر خوش را به هواداران داد
  • الکلاسیکوی قلابی: تکل، خطا، اعتراض و ...کات!
  • اوسمار از آن طرف بام افتاد، دو تعویض در ده دقیقه آخر!
  • بازی تراکتور و استقلال فوتبال نبود